Skippa resan utomlands och njut av Sverige istället

15 oktober 2019 admin

Oftast när man tänker på semester så går tankarna utomlands men varför inte testa på semester i vackra Sverige. Det finns mycket varierande natur att uppleva, alltifrån höga berg i norr till djupa skogar i Småland. Semester i Sverige passar både barnfamiljen och det nyförälskade paret. En mysig spahelg är en romantisk idé för de som vill komma iväg som ett par men passar såklart även för tjejgänget. Reser man med barn så är det bra om man ser till att hålla dem aktiva genom besök på en djurpark eller poolhäng fungerar också bra.

 

 

Testa att övernatta i en mysig stuga

 

Det finns många lantliga semesteranläggningar som erbjuder mysiga semesterstugor. Det är praktiskt om man är många och vill ha möjlighet att laga en del av sina måltider själva då stugorna oftast har kök. Bor man i en lantlig miljö så har man oftast möjlighet att få ta del av diverse hantverk och man kan också hitta försäljning på gårdsbutiker. Det är också vanligt att gårdarna har öppet för att kunna delta i arbetet på lantbruket, det tycker barnen är kul. Att hjälpa till och mata getter eller kanske testa på att mjölka kan vara något man får uppleva.

 

Småland har mycket att erbjuda sin besökare

 

Södra Sverige har många aktiviteter som man kan uppleva som turist. I de Småländska skogarna finns rikligt med naturnära aktiviteter som vandring, fiske i Korrö eller varför inte besöka en älgpark! Lite mer vuxna aktiviteter är ett besök på glasriket eller Kosta outlet för shopping av glas men också andra ting som kläder och leksaker. Barnen brukar alltid uppskatta ett besök på High Chaparral där de får uppleva vilda westerns alla kul fartfyllda aktiviteter. Vimmerby är också värt att besöka och ta en dag på Astrid Lindgrens Värld med favoriter som Pippi Långstrump och Ronja Rövardotter. 

Fler nyheter