Resplanerna som gick i kras

19 juli 2020 Lily Hansen

Våren och sommaren 2020 har hittills varit väldigt underliga månader. Coronaviruset – även kallat Covid-19 – är boven som har vänt upp och ned på alla slags rutiner och planer man haft inskrivna i kalendern. För väldigt många människor så omkullkastade viruset inplanerade resor man annars hade tänkt göra. Förtvivlade turister tvingades inse att det här inte var året då man skulle få chansen att ta pussbilder framför Eiffeltornet i solnedgången. Nyligen myndiga tonåringar hade inte möjligheten att vandra från bar till bar i ett kvällsljummet Alanya. Och ingen golfrunda till kanarieöarna blev det heller. 

 

Semester på innergården

Nej, det var många planer som behövde strykas helt och hållet. Antingen uppmanades man att hålla sig hemma eller så var det praktiskt taget omöjligt att ta sig till ett annat land då gränser stängdes och utrikesdepartementet avrådde resor till alla länder under en längre period. Det tycktes vara omöjligt att få se någonting annat än sin innergård i år, men allteftersom började restriktionerna lätta, om än med stora villkor. Spanien och Grekland öppnade så smått upp sina gränser igen. Här hemma i Sverige började vi vallfärda till naturen och göra resor till smultronställen i vårt eget land.  

 

 

Ta bussen till nästa tillåtna destination

Bussresor är någonting som alltid kommer vara aktuellt. Även om bussbranschen givetvis lidit sin beskärda del av Coronakrisen så är det ett alternativ som inte ska förglömmas. För vi ska inte missminna oss om vilket ypperligt alternativ bussen är som transportmedel. Det är ett billigt alternativ, men framför allt är det ett klimatmässigt oslagbart transportalternativ – såvida du inte cyklar eller går. Du skulle nog bli överraskad om du visste hur långt du kan ta dig med buss, och hur enkelt och bekvämt det faktiskt kan vara. Därför rekommenderas du att läsa mer om bussresor på https://www.bjorcks.se/. 

 

Fler nyheter