Nu är det semester!

28 oktober 2019 admin

Även den längsta resa börjar med ett första steg. Och varför inte börja med ett roligt och skönt första steg? Checka in på ett Hotell arlanda dagen innan avresa. Ja, tjuvstarta semestern och kliv in i semestermood genast och på en gång. Inget är som att vakna upp och bara ha en kort bussresa till flygplatsen. Utvilad, och med en härlig frukostbuffé i magen. Stressen är redan långt borta, den lämnade du hemma i hallen när du åkte. Eller hur? Nu är det semester. Inte när du kommer fram. Nu. 

 

 

Fånga dagen

 

Det där med att det är resan som är målet, vad betyder egentligen det? Vi längtar ju så vi nästan kan avlida efter att få stiga av planet och vandra in i värmen på Gran Canaria. Eller Rhodos. Eller så vill vi nu äntligen få känna pulsen i London igen. Eller efter att ha längtat hela livet – dags att strosa i Central Park. Och visst, vilka är vi utan våra drömmar? Säkert ganska tråkiga, drömmar ger oss vingar. Men ändå. Tänk att leva varje sekund, och inte bara de relativt korta stunder i livet vi är i ett annat land. Och varför inte låta semestern börja redan innan avresan, med att bo på hotell nära Arlanda?

 

Nu du

 

Så hur gör man? Lever varje sekund. Därom tvista de lärde, och mången vis munk har ägnat otaliga liv åt att komma på detta kluriga. De flesta som har försökt är överens om att det handlar om närvaro. Jag sitter här nu. Det regnar ute. Jag jobbar. Andra människors sorl kittlar mig i öronen. Jag tar en klunk kaffe, koppen är ljusblå. Mycket skulle kunna vara annorlunda, kanske rentav bättre. Även om jag längtar efter att sträcka ut mig på ett hotell nära Arlanda, så är det här nuet. Det enda som finns just nu.

Fler nyheter